Growth består av dessa delar i grunden:

  • Agila processer för att hantera test i högt tempo
  • Tvärkompetenta team
  • Målstyrda KPIer
  • Dataanalys
  • Lärandeprocess i hög fart

Om Feel the grow

Syftet med våra tjänster är att hjälpa företag och organisationer att implementera eller optimera test- och lärandeprocesser i högt tempo. Dessa processer hjälper företag att växa snabbare, lära känna sina kunder bättre, förädla sina kund och produktvärden samt engagera kollegor och arbetsgrupper.

Rob Dysell är en person som kombinerar kompetens och erfarenhet från beteendevetenskap, marknadsföring och IT.

Med Feel the grow arbetar han genom att använda den metod som kallas ”growth” eller ”growth hacking”, vilken idag kan sägas vara etablerade processer inom digital marknadsföring och produktutveckling. Metoden används idag flitigt hos bolag som Facebook, Uber, Netflix, Spotify och många andra.

Många VD:ar, marknadsförare eller produktägare är idag frustrerade över hur svårt det är att nå deras mål. Ofta är de funktionella silos vi skapar i företag det största hindret för att effektivt möta marknaden.

Med growth modellen överbryggar vi silobarriärer genom att sätta upp virtuella team som rekryteras tvärs över kompetensområden och sätter upp en gemensam målbild.

Growth sägs ha startat hos Facebook omkring 2012. Uttrycket Growth Hacker myntades av Sean Ellis i en jobbannons för Dropbox.

Twitters resa mot Growth gick genom att öka antalet tester per vecka.

Om Rob Dysell

Jag är otroligt driven och intresserad i vad som får en grupp människor att prestera på topp i kreativa utmaningar. Det började inom beteendevetenskap och jag läste både sociologi och psykologi och slutade med en Master i strategisk kommunikation. Parallellt med detta växte jag upp med datorer och gjorde webbsidor åt småföretagare som ett sätt att dryga ut CSN under universitetet. Det gjorde att jag kunde se hur plattformar på nätet kommunicerar med varandra och skapa en bättre känsla för den matrix av kopplingar internet egentligen består av.

Med tiden kom jag mer in på reklam och reklambyråer. Där kunde jag och andra kollegor gå otroligt djupt in i vad en kreativ process (som fungerar) egentligen består av. Det var omkring 2011 och vi  trodde oss ha uppfunnit agil marknadsföring. Det var ju såklart inte vi som uppfann det men det fungerade för oss och vi gjorde det till hela byråns filosofi vilket gjorde att vi gick från 10% vunna pitcher till över 80% på bara 6 månader. Det gjorde att jag kunde ta nästa steg och jobba med riktigt stora varumärken som IKEA, Audi, Max Hamburgare, Skandia, H&M och L’Oréal.

Men teknikintresset bestod och från en position på en reklambyrå kom jag inte fram dit jag ville för att hjälpa till på riktigt. Så jag nappade på ett erbjudande om att bli CMO på en SaaS-startup som hette Pickit. Det blev totalt 5 år på Pickit och det var där jag kom i kontakt med Sean Ellis och Growth processen via min kollega i Seattle. Det var ett avgörande ögonblick på det sättet att jag hittade det som kombinerar beteendevetenskap, agila processer, tekniska verktyg och ambitiösa mål för lag att jobba mot.

Det blev givetvis all-in på growth för Pickits del. Med både bakslag och framgångar såklart. Men i slutändan kunde vi stoltsera över att ha fått upp vår app till den mest nedladdade appen globalt för 1.2 Miljarder Microsoft Office användare.

Inspireras av growth

Berätta lite mer om dig själv

Om jag vet vem du är och vad du letar efter kan artiklarna göras ännu bättre.